Biodiversiteitsheg

Injection Point heeft meegewerkt aan de realisatie van een biodiversiteitsheg. Het spuitgietdeel van dit project is een ontwerp van Jacqueline Couwenbergh. Wij hebben vanuit het ontwerp de gehele maakbaarheid op ons genomen. In maart 2014 is de eerste heg officieel geopend.

Jacqueline: “Het is moeilijk om uit te leggen wat een ‘Biodiversiteitsheg’ is. Op de eerste plaats is het een uniek object en op de andere eerste plaats is het geen object maar een leefgemeenschap. Een leefgemeenschap van planten, kruipende dieren, vliegende dieren, lopende dieren en kijkende mensen. Een ‘Biodiversiteitsheg’ kun je alleen maar beleven… elke dag anders, elke dag iets nieuws”.

Door de verschillende spuitgietdelen in elkaar te haken ontstaat er een basisstructuur voor planten en dieren om zich in te nestelen. De spuitgietdelen worden gemaakt van een bioplastic en vergaan in de loop van de tijd. Zodra de natuur haar eigen woonomgeving heeft opgebouwd vanuit de basisstructuur blijft er dus geen plasticafval achter. Onze spuitgiet specialisten hebben dit project dan ook goed werk geleverd!

bioheg-1
bioheg-2
bioheg-3