Duurzaamheid zit ook in de kleine dingen!

“Soms is het moeilijk om de duurzaamste keuze te maken omdat de waarheid vaak om een ingewikkelde LCA vraagt. Toch zijn er nog tal van opties over waarbij je gewoon je gezonde verstand kunt gebruiken. Hoe klein de stapjes ook zijn; je gaat wel weer met een goed gevoel naar huis.” Aldus directrice Cristel Rijnen.

 

Injection Point is dagelijks bezig met verduurzaming. Hierbij kijken we naar grote onderwerpen zoals circulair ontwerpen, het inzetten van recyclaat bij technische producten, groene energie opwekking en het streven naar een CO2 neutrale productie. Deze lange termijn doelstellingen zijn belangrijk en houden ons op het juiste spoor richting een betere wereld.

Maar juist de kleine stapjes die we kunnen zetten geven vaak direct veel voldoening. Zo printen wij enkel als het nodig is en dan op gerecycled papier. We drinken uit Doppers in plaats van PET flessen en we drinken onze koffie uit stenen kopjes. En als we iets nodig hebben, dan kijken we of het zelf kunnen maken of aan kunnen komen zonder direct ‘nieuw’ te kopen.

En zo hebben we zelf ook weleens iets te vergeven. Afgelopen mei kwam er met een levering een meterslange houten pallet binnen.  Mooi hout, maar niet aan ons besteed. Op marktplaats kwamen we in contact met Frans Rovers, een ware hobbyist. Frans heeft een paar dagen in ons magazijn de pallet in behapbare stukken gezaagd met op zijn tijd een bakje koffie en een goed gesprek.

Na onze zomersluiting vonden we een bericht van Frans in onze mailbox met een dankwoord voor onze gastvrijheid en het mooie hout. Op onze beurt bedanken wij Frans voor het mooie nieuwe leven hij dit hout gegeven heeft. Daar worden wij dus blij van!

Zie hieronder de foto’s voor het resultaat.

 

innovatieve tuinmeubels muurtafel-injectionpoint tuinmeubels-injectionpoint