Kunststof spuitgieten hoe werkt dat?

Wat is kunststof spuitgieten en wat zijn nou precies de voordelen hiervan? Deze en verschillende vragen krijgen wij dagelijks en aan de hand van verschillende artikelen en cases vertellen wij jullie hier graag meer over:

De werking van kunststof spuitgieten

Kunststof spuitgieten is een efficiënte en veelzijdige productietechniek die complexe vormen met hoge nauwkeurigheid en afwerking mogelijk maakt. Dit proces is afhankelijk van nauwkeurig ontworpen matrijzen en een strakke procescontrole, waardoor fabrikanten een breed scala aan kunststoffen kunnen gebruiken om van kleine micro-onderdelen tot grote, complexe objecten te produceren. Het proces omvat vijf hoofdstappen:

 • Productontwerp
 • Materiaalselectie
 • Het smelten van kunststof
 • Injectie in de matrijs
 • Nabewerking met kwaliteitsbewaking

Het ontwerpproces begint met een concept, gericht op productiehaalbaarheid, herbruikbaarheid en duurzaamheid. Materiaalkeuze is cruciaal voor de technische en esthetische eigenschappen van het eindproduct, waarbij rekening wordt gehouden met sterkte, duurzaamheid, warmte- en chemische bestendigheid. Na het smelten wordt de kunststof onder hoge druk in de matrijs geïnjecteerd, gevolgd door een grondige kwaliteitscontrole en eventuele nabewerking zoals trimmen, oppervlaktebehandeling en assemblage. Dit zorgvuldige proces garandeert de productie van hoogwaardige kunststofproducten waarbij Injection-Point streeft naar de efficiëntie en duurzaamheid van de productie van kunststof spuitgieten. Voor een uitgebreide uitleg over “de werking van kunststof spuitgieten” raden wij jou aan om het gehele artikel te lezen voor een beter beeld over wat spuitgieten precies oplevert.

Voordelen van kunststof spuitgieten

Kunststof spuitgieten biedt aanzienlijke voordelen als een efficiënte, duurzame techniek voor hoogwaardige producten. Bij Injection Point zijn wij experts in dit proces, waarbij vloeibaar kunststof onder hoge druk in een mal wordt gespoten voor precisie en consistentie. Dit resulteert in kostenbesparingen, minimale materiaalverspilling en lagere milieubelasting.

Duurzaamheid is verweven in ons productieproces. We gebruiken gerecyclede en biobased materialen en optimaliseren voortdurend, wat bijdraagt aan een circulaire economie en hoogwaardige producten. We werken nauw samen met klanten en bevorderen proactief duurzame keuzes. Door functies te integreren, verminderen we assemblagetijd, kosten en verbeteren we recyclebaarheid. Met onze ervaring en toewijding zijn wij de ideale partner voor circulaire, functionele en economisch voordelige kunststofproducten. Meer voordelen willen weten? Lees dan ons gehele artikel over “de voordelen van kunststof spuitgieten“.

 

Kunststof spuitgieten van de DFNS Crease Guards

In 1992 startte Nike met het Nike Grind-initiatief, een ambitieus project om oude sneakers te recyclen. Tot nu toe heeft dit initiatief al meer dan 58 miljoen kilo aan kunststof materiaal een nieuw leven gegeven. Injection Point heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan dit duurzaamheid initiatief door de productie van DFNS Crease Guards, gemaakt met gerecycled Nike Grind-materiaal. Deze samenwerking benadrukt onze gezamenlijke toewijding aan innovatie en duurzaamheid, door gebruikte materialen te transformeren in nieuwe producten.

Bij Injection Point streven we naar duurzame productie, gericht op het verminderen van afval en het verhogen van het gebruik van gerecyclede materialen. De DFNS Crease Guards zijn een uitstekend voorbeeld van deze filosofie. Ze zijn ontworpen om sneakers kreukvrij te houden en combineren stijfheid voor bescherming met flexibiliteit voor comfort, met een sterke nadruk op het gebruik van gerecyclede materialen. Bekijk het gehele artikel over “Spuitgieten met gerecycled kunststof: DFNS Crease Guards” en zie hoe wij dit proces ondersteunen of neem contact op en zie wat wij voor jou kunnen betekenen.

 

Download ons whitepaper over spuitgieten en lees alles over het ontwerp- en productieproces bij Injection Point?
   

  Kosten- en prijsbepaling van kunststof spuitgieten

  Kunststof spuitgieten is een cruciale techniek in de massaproductie van plastic onderdelen, beroemd om zijn efficiëntie, snelheid en de mogelijkheid om kosten te besparen bij productie op grote schaal. Bij Injection Point zetten we ons in om door middel van een grondige analyse van ontwerp, materiaalkeuze en productievolume de kosten te optimaliseren. Dit stelt ons in staat om voor onze klanten transparante en precieze offertes op te stellen. De kosten worden significant beïnvloed door de complexiteit van het ontwerp, de keuze van het materiaal, en het aantal te produceren eenheden, waarbij een hoger volume leidt tot een lagere kostprijs per eenheid. We adviseren klanten over hoe ontwerpoptimalisatie en verhoogde productie-efficiëntie kunnen bijdragen aan kostenbesparingen zonder de kwaliteit van het eindproduct te compromitteren. Door strategische keuzes in het ontwerp- en productieproces kunnen wij niet alleen de kosten voor kunststof spuitgieten minimaliseren maar ook hun winstgevendheid verhogen. Benieuwd hoe wij dat kunnen doen? Lees dan het gehele artikel over “De kosten- en prijsbepaling van kunststof spuitgieten“.

  Duurzaam en efficiënt kunststof spuitgieten

  Bij Injection Point integreren we duurzaamheid en innovatie naadloos in onze kunststof productie. We focussen op het minimaliseren van energieverbruik en maximaliseren het gebruik van gerecyclede materialen, geleid door ons 5R-principe. Dit streven vermindert niet alleen de ecologische voetafdruk maar draagt ook bij aan kostenbesparing. Onze expertise maakt het mogelijk om vanaf het begin duurzaamheid in te bouwen, waarbij we jou adviseren over keuzes die zowel het milieu als de marktpositie van je product ten goede komen. We optimaliseren het productieproces om efficiëntie te verhogen, wat leidt tot snellere productietijden en lagere kosten. Door ons vroeg in het ontwerpproces te betrekken, kunnen we samen werken aan economisch efficiënte en duurzame kunststofproducten.

   

  Circulair kunststof spuitgieten van de Ace & Tate brillenkoker

  Ace & Tate streeft naar een circulaire productie om hun CO2-voetafdruk te verkleinen, met Injection Point als een trotse partner in dit duurzame traject. Ze focussen op het hergebruiken van pasglazen, een aanzienlijke bron van afval, door deze te transformeren in innovatieve brillenkokers. Injection Point, die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, verbetert continu hun spuitgietprocessen om milieuvriendelijker te produceren. Door een grondige audit, afgestemd op de B Corp certificering van Ace & Tate, werd Injection Point’s inzet voor de Sustainable Development Goals, waaronder de duurzaamheid van hun operaties en de impact op de omgeving, bevestigd. Deze samenwerking laat zien hoe circulaire productie versneld kan worden wanneer de afvalleverancier ook de leiding neemt over het project. Ontdek het hele verhaal in het artikel over “de brillenkokers van ace en tate”.

   

  Lees wat onze
  opdrachtgevers vinden.

  Bekijk onze referenties
  • dopper-spuitgieten
  • unilux-spuitgieten
  • frieslandcampina-spuitgieten

  Injection Point als jouw kunststof spuitgiet partner

  Het vinden van de juiste partner voor het maken van kunststof producten is super belangrijk als je mooie, stevige en duurzame producten wilt hebben. Wil je de beste kwaliteit? Dan moet je zeker samenwerken met iemand die veel ervaring heeft. Wij helpen je graag goed op weg, vanaf het moment dat je met een idee bij ons komt. We luisteren goed naar wat je wilt, maken een eerste ontwerp met bijvoorbeeld een 3D-tekening, en dan gaan we samen kijken hoe we dit kunnen maken. We geven je een duidelijke prijsopgave, zodat je precies weet wat het gaat kosten, zonder verrassingen achteraf. Als we eenmaal aan de slag gaan, zorgen we ervoor dat alles van topkwaliteit is en blijven we alles goed in de gaten houden. Bij ons ben je aan het juiste adres van het begin tot het eind binnen het hele proces.

  Heb je hulp nodig bij het maken van hoogwaardige kunststofproducten? Meld je dan aan voor een gratis gesprek om te kijken hoe we je kunnen helpen!

  Bel ons vandaag nog

  Spuitgiet specialisten

  Onze spuitgiet specialisten staan klaar om samen aan de slag te gaan!

  Lees verder

  Duurzaam spuitgieten

  Duurzaamheid is verweven in onze identiteit. Zet jij met ons een stap naar een duurzamere keten?

  Lees verder